V času, ko je večina počivala in uživala na plaži, je Lara pridno trenirala. To se ji je lepo obrestovalo, saj si je na minulem 59. Evropskem prvenstvu za mlade v Zagrebu, od 8. do 17. julija 2016, priborila medaljo v konkurenci kadetinje ekipno. Lara je skupaj z igralkami Katarino Stražar, Leo Paulin in Niko Kobetič premagovala ekipo za ekipo Slovaške, Srbije, Španije in Anglije. V polfinalu jih je zaustavila ekipa Poljske in to je bilo dovolj za osvojitev vrhunskega rezultata, 3. mesto v Evropi med kadetinjami.

V posamezni konkurenci, kjer se igra od začetka do konca na izpadanje, je Lara v tabeli s 128 igralkami dobila neugodno Madžarko Marto Nagypal, proti kateri je izgubila 1:4. Vse igralke, ki izpadejo v 1. kolu, nastopijo nato v tolažilnem delu tekmovanja. Tu je igrala Lara bolje in zaporedoma nanizala štiri zmage. V polfinalu je bila boljša Belgijka Jana Bernard. Odličen rezultat v tolažilnem delu samo pomeni, da bi ob nekoliko ugodnejšem žrebu v finalu mogoče prišla tudi dlje?

V dvojicah je skupaj z Leo Paulin v 1. kolu izgubila proti hrvaški navezi Arapovič-Sušac. V mešanih dvojicah pa je z Rokom Trtnikom igrala bolje in se po dveh zmagah uvrstila med 32 najboljših.

Čestitke Lara za medaljo in ostale odlične rezultate!!!