Bil je večer po tekmovanju, ko je med igralci padla ideja: »Kaj pa če bi šli skupaj na Triglav in tam igrali namizni tenis?«. Soglasna odločitev je bila, da se naslednje poletje odpravimo na najvišji vrh Slovenije. In smo šli.

V času, ko je bilo veliko vprašanj in negotovosti zaradi koronavirusa, so se vezi med igralci še bolj spletle. Po preklicu epidemije so se z veseljem vrnili na treninge in poskušali ponovno priti v najboljšo formo za prihajajoča tekmovanja. Pri tem nam je v veliko podporo sponzor NLB d.d., s katerim sodelujemo v projektu ŠPORT MLADIM. Trudimo se, da mladi kakovostno preživljajo svoj prosti čas, ostajajo telesno aktivni in ustvarjajo neprecenljive medsebojne vezi. Preden smo se podali na najvišji vrh smo se skupinsko odpravili še na Kofce, Veliki vrh, Nanos ter na preizkus plezalne opreme v Turnc.

Termin za odhod je bilo potrebno uskladiti z vsemi obveznostmi igralcev zaradi treningov in priprav. Še najbolj pomembno pa je bilo počakati na primerno vreme, da smo lahko zagotovili varen vzpon in spust z gore. Odločitev smo vsi nestrpno čakali.

Napočil je dan, 16. 8. 2020, ko smo se zgodaj zjutraj dobili in skupaj krenili proti izhodiščni točki v dolini Krme. Do koče na Kredarici smo porabili celo dopoldne zaradi velike skupine otrok in odraslih, poleg tega pa smo morali na vrh prinesti še mizico za namizni tenis. Na poti smo srečevali pohodnike, ki so z navdušenjem pozdravili našo »noro« idejo, da bomo na vrhu igrali namizni tenis. Poslovili smo se z gorniškim pozdravom »Srečno!« in jo mahnili naprej. Čudoviti razgledi na okoliške vrhove ter gamsi in svizci so pričarali nepozabno doživetje med otroki in mladimi, ki so se prvič podali v gorski svet.

Po počitku na Kredarici smo se z varovalno opremo odpravili po plezalni poti na vrh Triglava. Ko smo prišli do Aljaževega stolpa, smo tradicionalno krstili člane in hiteli postaviti mizico. Vreme na 2864 m je vetrovno, a to ni ustavilo naših igralcev in igralk. Vsi so želeli odigrati nekaj izmenjav na najvišjem vrhu Slovenije. Bili smo glavna atrakcija tistega popoldneva.

Po spustu preko Malega Triglava nazaj v kočo smo zadovoljni, da nam je uspelo, zaspali. Naslednji dan smo se spustili nazaj v dolino in si polni vtisov rekli:« Kajuhovci smo prvi igrali namizni tenis na Triglavu«.